På di.dk anvender vi cookies til en række forskellige formål i forbindelse med funktion, webanalyse og marketing. Klikker du videre på sitet, accepterer du, at der sættes cookies til disse formål. Du kan læse mere om cookies og fravælge brugen af dem på denne side.
Fødevareafgifter

Afgiftsbelastningen af fødevareområdet er fortsat for stor. Det går i den rigtige retning, men der er fortsat plads til forbedringer. Afgiftstrykket er stadig for højt, og DI Fødevarer vil fortsat arbejde på at bringe det ned.

Der er taget en række skridt i den rigtige retning de seneste par år med aftaler om finanslove og vækstpakker, men mange produkter på fødevareområdet er dog fortsat underlagt forvridende forbrugsafgifter, f.eks. chokolade- og sukkervareafgiften. I 2015 forventes fødevarespecifikke afgifter at indbringe statskassen op mod 7 mia. kr.

Oven i dette kommer en række administrativt bøvlede afgifter, f.eks. afgiften på nødder eller teafgiften, som indbringer et lille provenu til staten i forhold til de administrative besværligheder og omkostninger, de medfører for virksomhederne.

DI Fødevarer arbejder for, at afgiften på chokolade- og sukkervareafgiften rulles tilbage til 2011-niveau, ligesom vi vil arbejde for at ophæve indekseringen af grænsehandelsfølsomme produkter.

Vi vil også arbejde for at der snarest muligt tages et opgør med de mange bøvlede småafgifter, der rammer fødevarebranchen, blandt andet afgiften på nødder, spiritusafgiften på kosttilskud og afgiften på te.

LÆS MERE
Chokolade- og sukkervareafgiften

DI Fødevarer arbejder fokuseret på at få annulleret den kommende indeksering af chokolade- og sukkervareafgiften i 2018 og få afgiften sænket yderligere. Vi har sat afgiften på dagsordenen i forskellige sammenhænge. Se mere her.

Kontakt image
Konsulent
Tlf: +45 3377 3421
Mobil: +45 2128 6995
E-mail: pebjdi.dk