På di.dk anvender vi cookies til en række forskellige formål i forbindelse med funktion, webanalyse og marketing. Klikker du videre på sitet, accepterer du, at der sættes cookies til disse formål. Du kan læse mere om cookies og fravælge brugen af dem på denne side.

Hvad spiser vi i 2017?

Et stadigt større fokus på bæredygtighed og muligheder i teknologiske løsninger er blandt de største trends i 2017, ifølge kommunikations- og marketingsbureauet Edelman. Årets globale trends byder på velkendte og nye temaer for fødevarebranchen.

Teknologien overtager

Teknologi spiller en stigende rolle mange steder, også på fødevareområdet, hvorfor det er essentielt, at virksomheder tilpasser sig og investerer i teknologiske løsninger. Robotteknologi og kunstig intelligens ændrer processer i fødevareproduktionen, den virtuelle verden ændrer konsumoplevelsen til multi-sansende, mens nethandel ændrer forbrugsmønstre.

Tilbage til rødderne

Den teknologiske udvikling og globaliseringen generelt har i stigende grad skabt en verden, hvor alt skal gå stærk. Den hurtige hverdag vil få flere forbrugere til at stoppe op og overveje grundigere, hvad det egentlig er, de køber. Det skaber i særlig grad et marked med større fokus på genkendelige ingredienser, transparens, autenticitet, håndværk, kvalitet og ansvarlighed.

Bæredygtig fremtid

Over alt i verden er der et stort fokus på en bæredygtig fremtid. Dette afspejler sig også i fødevareindustrien, hvor den øgede opmærksomhed på fødevarers og fødevareproduktionens indflydelse på miljøet får flere og flere virksomheder til at involvere sig i kampen for en bæredygtig fremtid. Det ses på områder som madspild, CO2 udledning, dyrevelfærd og fødevaresikkerhed.

Kreativitet og tradition 

Løsninger på bæredygtighedsspørgsmål omhandler bl.a. havbaserede ingredienser, som f.eks. tang og alger, men også nedbrydelig og spiselig emballage. Desuden peger trends i retningen af halal, og såkaldte ”hero foods”, der er velkendte traditionelle ingredienser, som f.eks. linser og roer. Nyfortolkninger af traditionelle ingredienser, influeret af globale temaer, præger billedet.

Kontakt image
Konsulent
Tlf: +45 3377 4924
Mobil: +45 2582 8913
E-mail: lsksdi.dk
PUBLICERET: 15-05-2017 OPDATERET: 15-05-2017