På di.dk anvender vi cookies til en række forskellige formål i forbindelse med funktion, webanalyse og marketing. Klikker du videre på sitet, accepterer du, at der sættes cookies til disse formål. Du kan læse mere om cookies og fravælge brugen af dem på denne side.

Leif Nielsen er en del af nyt gastronomisk ekspertteam

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen har udpeget et nyt ekspertpanel, der skal komme med anbefalinger til regeringen om, hvordan det danske gastronomiske potentiale kan udnyttes til fulde. DI Fødevarers branchedirektør Leif Nielsen er en af deltagerne i ekspertteamet.

Det gastronomiske ekspertpanel

I forbindelsen med udformningen af regeringens Gastro 2025-udspil har miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen nedsat et ekspertpanel med 19 profiler inden for restaurations- og fødevarebranchen, der skal komme med anbefalinger til regerings videre arbejde med Gastro 2025. En af deltagerne bliver DI Fødevarers branchedirektør Leif Nielsen, der sammen med de andre deltager skal mødes til en række workshops over det næste halve år med det formål at pege på udfordringer og potentialer i det momentum, som dansk gastronomi oplever i øjeblikket. Det forventes at ekspertteamet kan præsentere deres anbefalinger til regeringen i starten af 2018.

Hvad er baggrunden for Gastro 2025

Regeringens Gastro 2025-initiativ blev skrevet ind i regeringsgrundlaget tilbage i november som led i at styrke udviklingen af den danske gastronomi. Målet er, at den gastronomiske udvikling i Danmark kan bruges som løftestang for en styrket afsætning af danske fødevarer på eksportmarkederne, udviklingen af bedre madvaner, bekæmpelse madspild og støtte op om udviklingen af Danmark som turistdestination. Gennem en aktiv indsat skal dansk gastronomis fulde potentiale udnyttes, så den danske succes kan blive endnu større.

Det gastronomiske ekspertteam består af:

  • Anja Hartung Sfyrla, Chef for Forretningsudvikling, VisitDenmark
  • Dorthe Petersen, Direktør Meyers Madhus
  • Henrik Vang, adm. direktør for Nørrebro Bryghu
  • Klaus Styrbæk, kok og ejer af Styrbæks
  • Lars Haar Jensen, Chefkonsulent Danske Regioner
  • Leif Nielsen, Branchedirektør, Dansk Industri
  • Leif Wilson Laustsen, slagter og Formand for FødevareDanmark
  • Peter Kreiner, CEO Noma (formand)
  • Per Kølster, brygger og Formand for Økologisk Landsforening
  • Jens Christian Andersen, Scandics danske F&B direktør
  • Jeppe Dahl Jeppesen, indkøbschef, Dansk Supermarked
  • Jesper Vollmer, kok og ejer af RÅ
  • John Gynther, Senior Premium Manager Arla
  • Mads Marschall, Sol over Gudhjem og generalsekretrær i Bocuse d’Or
  • Martin Vestergaard Sørensen, Chef de cuisine, HOUNÖ
  • Mette Hvarre Gassner, kok/medejer Restaurant Ti Trin Ned
  • Mette Jasper Gammicchia, Afdelingsleder, L&F
  • Michael Allerup Nielsen, Køkkenchef Bispebjerg Hospital
  • Trine Hahnemann, kok og ejer af Hahnemanns køkken
Pressemeddelelse

Læs pressemeddelelsen fra Miljø- og fødevareministeriet via linket nedenfor.

Kontakt image
Konsulent
Tlf: +45 3377 3421
Mobil: +45 2128 6995
E-mail: pebjdi.dk
PUBLICERET: 14-06-2017 OPDATERET: 19-06-2017