På di.dk anvender vi cookies til en række forskellige formål i forbindelse med funktion, webanalyse og marketing. Klikker du videre på sitet, accepterer du, at der sættes cookies til disse formål. Du kan læse mere om cookies og fravælge brugen af dem på denne side.

Danmark er verdensledende i fuldkorn

Danmark er verdensledende, når det handler om at kommunikere budskabet om at spise mere fuldkorn. 71 pct. af danskerne kender det orange fuldkornslogo, og halvdelen siger ja til, at de handler efter det, mens danskerne i gennemsnit spiser 63 gram fuldkorn om dagen.
En række fødevarevirksomheder har sammen med Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen, Diabetesforeningen og Fødevarestyrelsen har arbejdet på at øge danskernes fuldkornsindtag de seneste 10 år. Resultaterne er imponerende. Danskerne spiser nu i gennemsnit 63 gram fuldkorn om dagen ,og 71 pct. af danskere kender det orange fuldkornslogo; mens 50 pct. siger ja til, at de handler efter det.

Verdens øjne er rettet mod Danmark
På den nyligt overstået Whole Grain Summit i Wien viste alle tal, at Danmark er verdensledende, når det handler om at kommunikere budskabet om at spise mere fuldkorn. Dette har ført til det højeste gennemsnitlige fuldkornsindtag. Mange lande kigger netop nu på det danske samarbejde for at hente inspiration til, hvordan de selv kan gå fuldkornsvejen.

”I dag findes 800 produkter med fuldkornslogo, og omsætningen er steget  med 7 pct. sidste år takket være fødevarevirksomhedernes dedikerede indsats i Fuldkornspartnerskabet. Den store tilgængelighed af fuldkornsprodukter har gjort det nemt for danskerne at træffe et fuldkornsvalg”, siger Rikke Iben Neess kampagneleder for Fuldkornspartnerskabet.

Årets Fuldkornsdag fredag den 19. januar
Fredag den 19. januar er Årets Fuldkornsdag, og her vil fødevarevirksomheder, kommuner, kantiner, hospitaler, supermarkeder og mange andre organisationer i hele landet gøre en indsats for at få danskerne til at spise mere fuldkorn. Lantmännnen Schulstad Unibake A/S, Kohberg Bakery Group A/S og Valsemøllen A/S er blandt nogle af de DI medlemmer, der deltager, når Årets Fuldkornsdag fejres den 19. januar. Over 1000 deltager. Årets Fuldkornsdag skal være med til at sætte ekstra fokus på fuldkorn og inspirere danskerne til at gøre hver dag til fuldkornsdag.
Kontakt image
Seniorchefkonsulent
Tlf: +45 3377 3403
Mobil: +45 2060 6993
E-mail: ghdi.dk
Fakta om fuldkorn

Fuldkorn betyder, at hele kornet er med også kimen og skaldelene, hvor de fleste fibre, mineraler og vitaminer sidder.

Fødevarestyrelsen anbefaler at spise mindst 75 gram fuldkorn om dagen.

Fuldkornspartnerskabet fremmer folkesundheden ved at få danskerne til at spise mere fuldkorn. 

PUBLISHED: 17-01-2018 LAST MODIFIED: 18-01-2018