På di.dk anvender vi cookies til en række forskellige formål i forbindelse med funktion, webanalyse og marketing. Klikker du videre på sitet, accepterer du, at der sættes cookies til disse formål. Du kan læse mere om cookies og fravælge brugen af dem på denne side.

Ny Fødevareforskningsstrategi

Den 20. september 2017 offentliggør DI Fødevarer og Landbrug & Fødevarer deres samlede fødevareforskningsstrategi. Fødevareklyngen er en dansk styrkeposition, og derfor ønsker DI Fødevarer og Landbrug & Fødevarer at sætte fokus på, hvordan Danmark kan indfri fødevareklyngens vækstpotentiale.
Foto: Colourbox

Med konferencen ønskes der især at videreudvikle det frugtbare og innovative samspil mellem virksomheder, uddannelses- og forskningsinstitutioner samt andre interessenter inden for forskning og udvikling. Med lancering af strategien vil vi bidrage til at sætte retningen for den fremtidige fødevareforskning og uddannelse samt at styrke dialog med politikere, fonde, virksomheder og myndigheder om nødvendigheden af forskning og uddannelse.

Moderator på dagen vil være Anders Søgaard, Landbrug & Fødevarer.

Dato: 20. september 2017 kl. 13:00-16:00

Sted: Pompejisalen, Carlsberg Akademi, Gamle Carlsberg Vej 15, 1799 Kbh V

Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding - se boks.

OBS. begrænset antal pladser, der fordeles efter først-til-mølle.

Spørgsmål: Kontakt Morten Andersen Linnet, forskningspolitisk chef, Landbrug & Fødevarer på mallf.dk eller +45 3339 4269

Program

12:30 - Ankomst og registrering 

13:00 - Kort velkomst og perspektivering
Karen Hækkerup, adm. direktør, Landbrug & Fødevarer & Leif Nielsen, branchedirektør, DI Fødevarer

13:10 - Præsentation af strategien
Knud Vindfeldt, formand for arbejdsgruppen (tidl. COO i Chr. Hansen)

13:20 - Interview med uddannelses- og forskningsminister Søren Pind om Strategisk forskning, FORSK2025 og regeringens forsknings- og uddannelsespolitiske udspil

13:40 - Velkommen til Carlsberg v/ Jens Eiken, Director Research Strategy, Carlsberg

13:45 - Hvad får forbrugeren ud af fremtidens fødevareforskning, v/ sociolog Birthe Linddal 

13:55 - Panel diskussion: Hvordan vil vi bidrage til at løfte strategien?
Niels Christian Nielsen, dekan, Aarhus Universitet
Peter Høngaard Andersen, direktør, Innovationsfonden
Anne Maria Hansen, innovationschef, Teknologisk Institut
Søren Bukh Svenningsen, kontorchef, GUDP
Birthe Linddal, sociolog og fremtidsforsker

14:30 - Pause

14:40 - Videohilsen fra miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen om bl.a. ministeriets aftaler med universiteterne

14:50 - Key note: Research supported Innovation in the Dairy sector
Sven Thormahlen, CTO, Arla Foods Innovation

15:10 - Erhvervspanel: Strategisk forskning og forskningssamarbejde som basis for vækst
Mød virksomhederne bag strategien:

Chr. Hansen; SVP Esben Laulund.
Foss; SVP R&D Niels Degn
KMC; CEO Nicolai Hansen
DuPont; Director Morten Würtz Christensen
Danish Crown; VP Production Per Laursen

15:40 - Afrunding og netværk
Leif Nielsen, branchedirektør, DI Fødevarer og Anders Klöcker, områdedirektør, L&F

OBS. programmet opdateres løbende, og der tages forbehold for ændringer.

Kontakt image
Chefkonsulent
Tlf: +45 3377 3684
Mobil: +45 2629 7765
E-mail: pefodi.dk

Tilmelding senest 15. september 2017
Send navn, titel og virksomhed/institution til jehh@lf.dk

Kontakt Landbrug & Fødevarer

Morten Andersen Linnet
Forskningspolitisk chef
» Telefon: 3339 4269
» Mobil: 2724 5969
» Send e-mail

Jeppe Hagedorn
Studentermedhjælper, Erhvervspolitik
» Telefon: 3339 4210
» Mobil: 2614 4493
» Send e-mail

PUBLICERET: 31-08-2017 OPDATERET: 19-09-2017