På di.dk anvender vi cookies til en række forskellige formål i forbindelse med funktion, webanalyse og marketing. Klikker du videre på sitet, accepterer du, at der sættes cookies til disse formål. Du kan læse mere om cookies og fravælge brugen af dem på denne side.

Fødevareproduktionen stabiliserer sig i april, men peger fortsat nedad

Efter store stigninger i konjunkturindikatoren for fødevareproduktionen i januar og februar oplevede branchen et stort fald i produktionsindikatoren i marts måned. Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at indikatoren har stabiliseret sig i april, men den negative afslutning på første kvartal har medført forventninger om fald i beskæftigelsen i andet kvartal af 2018.

Nettotallet udtrykker den procentvise forskel mellem virksomheder, vægtet efter beskæftigelse, der har angivet hhv. positive og negative bedømmelser, og her viser tallene indsamlet i hhv. januar og april, at beskæftigelsesforventningerne i føde-, drikke- og tobaksvareindustrien faldt fra 0 i første kvartal til -46 i andet kvartal. Det store fald i beskæftigelsesforventningerne kommer som en naturlig konsekvens oven på et stort fald i produktionsindikatoren i marts måned på -18, som grafen illustrerer. Det synes dog at have stabiliseret sig i april, og ligger på -1. Forklaringen kan findes i indikatoren for fødevarevirksomhedernes samlede ordreindgang, som faldt fra 7 i første kvartal til -26 i andet kvartal. En udvikling, der naturligvis smitter af på beskæftigelsesforventninger. Find alle tallene fra Danmarks statistik her.  

DI’s konjunkturindikator for DI Fødevarer viser samme tendens med negative forventninger til beskæftigelsen. Der er dog alligevel forventninger om stigninger i omsætning og indtjening i andet kvartal af året blandt de fødevarevirksomheder i DI Fødevarer, som indgår i DI’s virksomhedspanel.

Kilde: Danmarks Statistik og DI.
Kontakt image
Konsulent
Tlf: +45 3377 3421
Mobil: +45 2128 6995
E-mail: pebjdi.dk
PUBLISHED: 26-04-2018 LAST MODIFIED: 30-04-2018