På di.dk anvender vi cookies til en række forskellige formål i forbindelse med funktion, webanalyse og marketing. Klikker du videre på sitet, accepterer du, at der sættes cookies til disse formål. Du kan læse mere om cookies og fravælge brugen af dem på denne side.

Store digitale muligheder for fødevareindustrien

På DI Fødevarers årsdag var budskabet tydeligt: Digitalisering og ny teknologi er kommet for at blive. Hvis virksomhederne får udnyttet potentialet, vil det kunne styrke og fremtidssikre fødevareindustrien i Danmark.



Robotteknologi er blevet en integreret del af produktionen i fødevareindustrien, og fødevarebranchen er en af de brancher, der er nået længst med automatisering af produktionen. Adm. direktør i Stryhns, Kristian Kornerup Jensen, viste på årsdagen, hvordan en investering i et automatiseret produktionsanlæg med robotteknologi har øget virksomhedens produktionskapacitet markant og sikret en mere ensartet produktkvalitet. Samtidig har det nye produktionsanlæg sænket virksomhedens udgifter. Energiforbruget er reduceret, og udgifterne til rengøring er faldet, fordi man har indført fuldautomatisk rengøring af produktionsanlægget.

Der er meget at hente med digitale løsninger
Stryhns investering er et godt eksempel på, hvordan investeringer i robotteknologi og automatisering kan betale sig. Det har mange fødevarevirksomheder allerede erfaret. Men der er også meget at hente med digitale løsninger i hele forretningsmodellen. Her er et uforløst potentiale for mange virksomheder. Det kan være bedre udnyttelse af data, eller brug af softwarerobotter til afsætning af det færdige produkt til næste led i værdikæden. Tætte samarbejdsrelationer i fødevareværdikæden kan føre til endnu større gevinster ved digitaliseringen.

Digitalisering fører jobs med sig
Med en fokuseret indsats og udnyttelse af det nuværende gunstige lånemarked, kan den danske fødevareindustri blive en digital og teknologisk frontløber. Det vil bidrage til at fastholde jobs og industriproduktion i Danmark. For selvom det umiddelbart kan koste visse typer af jobs, kaster udviklingen uden tvivl også nye jobs af sig. Her er det afgørende, at virksomhederne har adgang til den arbejdskraft, de har brug for. Det kræver et tæt samarbejde mellem organisationer, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, hvis dansk fødevareindustri fremover skal kunne rekruttere medarbejdere med de rette kompetencer til at håndtere digitaliseringen.

Se hele programmet for årsdagen her

 

 

Kontakt image
Chefkonsulent
Tlf: +45 3377 3013
Mobil: +45 4059 0339
E-mail: lzldi.dk
PUBLICERET: 24-11-2017 OPDATERET: 27-11-2017